Ingredienser (ca. til 25 store eller 50 mindre):
200 gram blødt smør
125 gram rørsukker
100 gram brun farin
1 æg
100 gram havregryn
100 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
100 gram rosiner
100 gram lys chokolade
100 gram mandler
Bland smørret sammen med rørsukker og brun farin og tilsæt herefter ægget. Bland havregryn, mel, bagepulver og salt sammen og rør det i dejen. Hak mandlerne og chokoladen groft og bland det i dejen sammen med rosinerne.
Sæt klatter af dejen på en bageplade, beklædt med bagepapir, med god afstand - ca. 10 cookies på en bageplade. 1 teskefuld dej vil flyde ud og svare til en mindre cookie. Ønskes større cookies skal der bruges en god, stor teskefuld til hver cookie - de flyder mere ud end man skulle tro, men prøv dig frem.
Bag kagerne ved 175 grader i ca. 7-8 minutter hvis de er små og 8-9 minutter hvis de er store. Tiden kan veksle en del fra kagernes størrelse, men man kan se når de er færdige. De bliver let gyldne i kanterne, men de er stadig bløde. Lad dem afkøle på en rist når de kommer ud af ovnen, så dampen kan forlade kagerne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar