fredag den 15. august 2014
Rarbarber/blåbær crumble
Ingredienser (til tærtefad Ø 24 cm):
Crumble:
100 gram smør
100 gram hvedemel
100 gram havregryn
100 gram mandler
50 gram sukker
Fyld:
400 gram rarbarber
130 gram blåbær
100 gram sukker
3 tsk. vanillesukker
2 spsk. maizena
Fremgangsmåde:
Bland smør, hvedemel, havregryn og sukker sammen til krummer i hånden eller med el-pisker. Hak mandlerne groft og bland dem i dejen.
Skær rarbarberne i tynde skiver (½-1 cm), og vend dem i sukker, vanillesukker og maizena. Hæld blandingen i en smurt tærteform og fordel blåbærrene over rarbarberne. Fordel crumblen over kagen og bag den i ca 35 minutter ved 180 grader. Stik evt. en stegenål i kagen for at sikre at rarbarberne er møre.
Serveres gerne lun med vanillecreme, flødeskum eller creme fraiche.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar