mandag den 23. december 2013

Peberkager




Ingredienser (til ca. 45 stk.):

250 gram hvedemel
1 tsk. hjortetaksalt
1 tsk. kanel
1 tsk. stødt nellike
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk friskkværnet peber
2 spsk. lys sirup
125 gram sukker
75 gram koldt smør
1 æg
evt. 1 spsk. vand


Fremgangsmåde:

Bland mel, hjortetaksalt, kanel, nellike, ingefær og peber sammen i en skål og bland herefter sirup og sukker i blandingen. Tilsæt smør og til sidst æg for at samle dejen. Tilsæt evt. 1 spsk. koldt vand hvis dejen er svær at samle.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den på køl i cirka 1 time. Rul herefter dejen ud på et meldrysset bord, og udstik kagerne i den ønskede form.
Bag kagerne ved 200 grader i cirka 10 minutter, og lad dem herefter køle af på en rist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar