mandag den 1. april 2013

Kartoffel/porre tærte




Ingredienser (til tærtefad Ø 28 cm): 

Mørdej:
130 gram fuldkornshvedemel
270 gram hvedemel
200 gram smør
2 æg
1 tsk. salt
2 spsk. koldt vand

Fyld:
550 gram porre (renset og skiveskåret)
650 gram kartofler (skrællede og skåret i tynde skiver)
300 gram bacontern
6 æg
1 dl fløde
3 dl mælk
Frisk timian
Salt og peber


Fremgangsmåde:

Først laves mørdejen. Bland fuldkornshvedemel, hvedemel, salt og smør i en røremaskine eller med en el-pisker til blandingen er som brødkrummer. Tilsæt æg og koldt vand, og rør dejen sammen indtil den er ensartet. Ælt herefter kort dejen med hænderne til den samles. Pak dejen ind i film og læg den på køl i mindst ½ time.
Steg baconen indtil den er let sprød.
Rens og skær porrerne i skiver og skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Kog porrerne og kartoflerne i letsaltet vand i 2 minutter og hæld herefter vandet fra, så de er klar til at fylde i tærten.
Efter dejen har hvilet i mindst ½ time rulles dejen ud på et stort stykke bagepapir drysset med massere af mel. Når dejen er rullet ud til den rigtige størrelse vendes bagepapiret med dej over tærteformen og papiret fjernes. Dejen trykkes forsigtigt ned i formen og det overskydende dej fjernes fra kanten. Stik huller med en gaffel i bunden af tærten for at undgå luftbobler, og forbag tærtedejen i 15 minutter ved 200 grader.
Imens tærtedejen forbages laves æggemassen. Pisk æg, fløde og mælk sammen og tilsæt salt og peber.
Når tærtedejen kommer ud af ovnen lægges der lag af porre, kartofler og bacon på tærtebunden. Hæld det meste af æggemassen over tærten og slut af med et lag kartofler drysset med timian på toppen. Hæld æggemasse i til der ikke er plads til mere.
Stil tærten ind i den forvarmede ovn med bagepapir under, da æggemassen måske vil flyde over. Bag tærten i 45-50 minutter ved 200 grader.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar