torsdag den 28. marts 2013

Chokolade og karamel cupcakes med karamelfrosting




Ingredienser (til ca. 20 cupcakes):

Kage:
200 gram smør
375 gram sukker
5 tsk. vanillesukker
4 æg
100 gram mel
½ tsk. bagepulver
50 gram kakao
1 dåse kondenseret mælk (ikke hele dåsen bruges og hvis der ønskes chokolade cupcakes uden karamel udelades den kondenserede mælk)
50-100 gram lys chokolade

Frosting:
200 gram mascapone (stuetemperatur)
75 gram smør (stuetemperatur)
200 gram dulce de leche (se opskrift i det tidligere indlæg)
75 gram flormelis
Evt. lidt hakket lys chokolade til pynt


Fremgangsmåde:

Smelt smørret og bland det sammen med sukkeret. Tilsæt vanillesukker og bland til massen er ensartet. Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring. Bland til sidst massen sammen med mel, bagepulver og kakao. Hæld kagemassen i muffinforme, der står i en metalholder for at kagerne holder den fine form. Kagerne hæver, så fyld formene ca. halvt op.
Hak den lyse chokolade groft og put det i kagerne (jeg brugte Marabou mælkechokolade og hakkede hvert stykke i 6 stykker og puttede ca. 3 af de hakkede stykker i hver kage).
Hæld ca. 1 tsk. kondenseret mælk udover hver kage - dette synker ud i kagen og bliver til karamel (karamellen kan godt blive lidt klistret, så hvis man har lyst, kan den kondenserede mælk udelades, og så har man i stedet de lækreste chokolade cupcakes).
Bag kagerne i ovnen ved 170 grader i ca. 20 minutter.

Pisk mascapone, smør og dulce de leche sammen. Tilsæt flormelis lidt ad gangen under omrøring og pisk til massen er ensartet. Hæld frostingen i en sprøjtepose og læg den i køleskabet indtil kagerne er færdige og afkølede.
Når kagerne er helt afkølede pyntes de med karamelfrosting, og de kan drysses med lidt finthakket lys chokolade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar