onsdag den 12. juni 2013

Jordbær/rabarber syltetøj



Ingredienser (til 1 glas á 250 ml):

200 gram jordbær (må gerne være frosne)
150 gram rabarber
3 tsk. sukker
3 tsk. vanillesukker
1 tsk. maizena


Fremgangsmåde:

Skær rabarberne i skiver og læg dem i en gryde sammen med de frosne jordbær. Kog langsomt jordbær og rabarber op til det ender med at være som grød.
Smag til med sukker og vanillesukker til den smager som ønsket. Jeg brugte 3 tsk. sukker og 3 tsk. vanillesukker, da vores rabarber er meget sure. Bruges der søde rabarber er mindre måske passende.
Få grøden op at koge og jævn den med ca. 1 tsk. maizena opløst i lidt koldt vand.
Hæld syltetøjet i et glas, der evt. er konserveret med lidt atamon og stil glasset på køl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar