fredag den 21. februar 2014

Kokos-cupcakes med blåbær og chokolade





Ingredienser til ca 12 stk:

120 gram hvedemel
140 gram sukker
1½ tsk bagepulver
40 gram smør
1 1/4 dl kokosmælk
½ tsk vanilleekstrakt
1 æg
50 gram mørk kokoschokolade (eller normal mørk chokolade)
75 gram frosne blåbær

Kokoscreme:
250 gram flormelis
75 gram usaltet smør
2 spsk kokosmælk

Pynt:
Marcipan (til roser)
Rød/pink pastafarve (til at farve marcipanen)
Friske blåbær
Kokosmel


Fremgangsmåde:

Bland mel, sukker, bagepulver og smør i en røremaskine eller med en el-pisker. Bland kokosmælk og vanilleekstrakt i en anden skål, og pisk det i melblandingen til det er godt blandet. Tilsæt ægget og pisk igen. Hak chokoladen fint og bland den i dejen.
Hæld cirka 2 spsk af dejen i cupcake-formene til der er 12 cupcakes (hvis der bruges muffinforme fås i stedet cirka 18 kager). Fordel blåbærrene oven på dejen og læg derefter resten af dejen over bærrene. Formene skal kun være omkring halvt fyldt, da de hæver en del under bagningen.
Bag kagerne ved 170 grader i 20-25 minutter - stil gerne kagerne i en metalform til cupcakes så de ikke flyder ud - og lad kagerne køle helt af inden kokoscremen laves.
Til kokoscremen røres flormelis og smør sammen i en røremaskine eller med en el-pisker. Når det er godt blandet tilsættes kokosmælken. Smør cremen på de afkølede kager og vend toppen i kokos. Læg lidt friske blåbær på toppen og form evt. små roser eller andet med marcipan indfarvet med pastafarve.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar