lørdag den 8. februar 2014

Lemon pie med marengs





Ingredienser (til tærteform ø 24 cm):

Mørdej:
175 gram hvedemel
20 gram sukker
115 gram smør
1 æggeblomme
2 tsk koldt vand

Lemon curd:
Saft og reven skal fra 3 økologiske/ubehandlede citroner
40 gram majsstivelse
3 dl vand
2 æggeblommer
85 gram sukker
50 gram usaltet smør

Marengslåg:
3 past. æggehvider
140 gram sukker


Fremgangsmåde:

Bland mel, sukker og smør i en røremaskine eller med el-pisker til det er smuldret.  Tilsæt æggeblommen og de 2 tsk. vand og ælt kun dejen til den lige samler sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i 15 minutter.
Rul dejen ud på et stykke bagepapir drysset med lidt mel, og vend bagepapiret over tærteformen. Pres dejen ned i formen. Prik dejbunden over det hele med en gaffel og sæt den i køleskabet i 15 minutter.
Krøl et stykke bagepapir, fold det ud igen og læg det ned i tærtebunden helt ud til siderne. Fyld op med ris, tørrede bønner, kikærter eller andet, og forbag tærtebunden ved 200 grader i cirka 15 minutter.
Fjern bagepapiret med ris (eller hvad du har brugt), sæt ovnen ned til 180 grader og bag bunden i yderligere 5-7 minutter til bunden er let gylden. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af, mens tærtefyldet laves.
Kom citronsaft og citronskal i en varmefast skål. Tilsæt majsstivelse og 1-2 spsk vand og rør til der ikke er nogen klumper. Kog vandet i en gryde og rør det kogende vand i skålen med citronblandingen. Når det er blandet sammen hældes det tilbage i gryden og bringes i kog under konstant omrøring. Når citronmassen koger skrues ned for varmen og massen simrer, mens der røres i 2 minutter, til blandingen er blevet tyk. Tag gryden af varmen og lad den køle en smule af (bare i et par minutter så æggene der skal tilsættes ikke koagulerer). Pisk sukker, herefter æggeblommer og til sidst smørret i citronmassen. Smag evt. til med lidt ekstra sukker hvis citronmassen smager alt for surt (husk dog at det er meningen at det skal smage ret surt, da der kommer et meget sødt lag marengs på toppen). Hæld den færdige lemon curd i tærtebunden og fordel det.
Pisk æggehviderne stive i en røremaskine med piskeris eller med en el-pisker. Pisk herefter sukkeret i 1 spsk. ad gangen og pisk imens. Pisk indtil marengsen er stiv og glat. Fordel marengsen over tærten så den dækkes helt ud til kanterne.
Bag tærten ved de 180 grader i 15 minutter til marengsen er gylden.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar