fredag den 1. maj 2015

Broccolitærte




Ingredienser (tærtefad ø 24 cm):

Bund:
80 gram smør
40 gram fuldkornshvedemel
150 gram hvedemel
1 æg

Fyld:
500 gram frossen broccoli (tøs op i mikroovn eller gives et opkog)
Ca. 100 gram bacontern
3 æg
2,5 dl mælk
Salt
Peber
100 gram revet ost


Fremgangsmåde:
Bland smør, fuldkornshvedemel og hvedemel sammen til det smuldrer - gerne med el-pisker eller røremaskine. Dejen samles hurtigt med ægget, pakkes ind i film og hviler i køleskabet i min 30 minutter. Herefter rulles dejen ud på bagepapir, der vendes over tærtefadet. Dejen trykkes ned i tærtefadet og overskydende dej fjernes fra kanterne. Dejen forbages ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Baconternene steges sprøde på en pande. Baconen og den optøede eller let kogte broccoli fordeles i den nu forbagte tærtebund. Æg, sødmælk, salt og peber piskes sammen og hældes over tærten. Til sidst fordeles osten over tærten, der bages i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar