tirsdag den 16. juni 2015

Rugbrødsstykker





Ingredienser (til bradepande omkring 23 x 23 cm):

25 gram gær
3 dl lunkent vand
½ tsk salt
2 spsk creme fraiche (9%)
2 spsk olivenolie
200 gram skårne rugkerner (skal koges i 3-4 min)
1 tsk mørkt maltmel
100 gram solsikkekerner
50 gram hørfrø
80 gram pekannødder (hakkes groft)
50 gram tørrede tranebær
50 gram rosiner
150 gram rugmel
50 gram grahamsmel
100 gram hvedemel


Fremgangsmåde:

Smuldr gæren i en skål og bland med lunkent vand og salt. Tilsæt creme fraiche og olie og rør indtil alt er opløst. I massen iblandes de kogte rugkerner, maltmel, solsikkekerner, hørfrø, pekannødder, tranebær og rosiner. Til sidst røres de 3 slags mel i, og dejen røres jævn. Dejen er meget klæ i forhold til almindelig dej som æltes.
Beklæd en bradepande med bagepapir og strø bunden med lidt solsikkekerner. Dejen kommes i formen og fordeles helt ud til kanterne. Til sidst drysses med lidt solsikkekerner.
Lad dejen hæve i 30 minutter, og bag brødet i 30 minutter ved 200 grader.
Rugbrødet afkøles inden det skæres i stykker af passende størrelse.
Nydes som en lækker mættende snack enten som den er eller med lidt smør.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar