lørdag den 3. oktober 2015

Gammeldags æblekage



Ingredienser (til 2 store portioner):

500 gram skrællede og udskårne æbler (i små tern)
½ dl vand
3 tsk vanillesukker
80 gram æblekagerasp
1 dl piskefløde


Fremgangsmåde:
Æblerne koges under låg ved svag varme med vand og vanillesukker. Når æblerne er kogt ud moses de groft til æblemos (kan også blendes hvis en mere fin konsistens ønskes). Æblemosen stilles på køl, og desserten laves først færdig når mosen er helt afkølet, og kan med fordel laves dagen før den skal bruges.
I 2 glas fordeles æblemosen og æblekageraspen i lag. Glassene stilles på køl, og må gerne stå i mindst 5 timer, så æblekageraspen bliver blødgjort.
Piskefløden piskes til flødeskum og fordeles over æblekagen kort før servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar