fredag den 24. juni 2016

Ciabatta flute





Ingredienser (1 brød):

25 gram gær
3,5 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
300 gram durumhvedemel
200 gram hvedemel (lad 50 gram være tilbage og tilsæt indtil dejen har den rette konsistens. Jeg anvendte 170 gram hvedemel)


Fremgangsmåde:
Smuldr gæren i det lunkne vand og rør salt og olivenolie ud heri. Tilsæt durumhvedemel og hvedemel, men lad lidt hvedemel blive tilbage for at sikre at dejen ikke bliver tør. Dejen skal æltes godt, gerne i en røremaskine. Dejen skal være let klistret når den er færdig.
Lad dejen hæve i 1 time i en skål med et viskestykke over. Form herefter et flute og læg det på en bageplade med bagepapir, der er drysset med durumhvedemel. Lad flutet hæve 1 time mere med et viskestykke over.
Skær med en skarp kniv 2 lange snit i brødet, og bag det i 25 minutter ved 220 grader. Serveres lunt mens skorpen stadig er sprød, eller lad det køle af på en bagerist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar