mandag den 16. juli 2012

Shepherds pie

Kødsovsen




Opskriften her er ikke den oprindelige opskrift på Shepherds pie, men en hvor jeg selv har puttet de ingredienser i, jeg synes smager godt. 




Ingredienser:

400 gram hakket lammekød
1 løg
4 gulerødder
120 gram knoldselleri
1 porre
1 dåse hakkede tomater
Olivenolie (til stegning)
1 fed hvidløg
Frisk timian
Salt
Peber
Engelsk Sauce
Kartofler (til den mængde kartoffelmos, der ønskes)
Lidt smør og mælk til kartoffelmosen

Fremgangsmåde:

Snit løg, porre, gulerødder og knoldselleri (gulerødder og knoldselleri i små tern).
Skræl den ønskede mængde kartofler og sæt dem over og koge indtil de er klar til at kunne blive lavet til kartoffelmos.
Svits løg med olivenolie i en stor gryde, og tilsæt det hakkede lammekød når løgene har svitset et par minutter. Tilsæt herefter gulerødder, knoldselleri og porre og lad det svitse med. Hæld nu en dåse hakkede tomater i gryden. 1 fed hvidløg presses ned i retten, og der smages til med frisk timian, salt, peber og Engelsk Sauce. Lad nu retten stå og simre indtil kartoffelmosen er klar.
Når kartoflerne har kogt færdig, hældes vandet fra og der tilsættes salt, mælk og smør til kartoflerne. Nu piskes kartoflerne med en el-pisker til de er blevet til mos.
Et fad smøres med lidt smør og kødsovsen hældes i. Kartoffelmosen fordeles over kødsovsen og nu er retten klar til en tur i ovnen i 30 minutter ved 200 grader.

Shepherds pie kan serveres med lidt salat, Engelsk Sauce og syltede rødbeder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar