torsdag den 12. juli 2012

Blåbærmuffins






Opskriften er til cirka 15 muffins.

Ingredienser:

275 gram hvedemel
175 gram sukker
125 gram smør (stuetemperatur)
1½ tsk. bagepulver
1½ tsk. vanillesukker
2 æg
1 dl. mælk
200 gram optøede blåbær

Fremgangsmåde:

Det bløde smør blandes sammen med sukkeret i en skål med en el-pisker. Herefter tilsættes et æg ad gangen. Til sidst tilsættes mælken.
I en anden skål blandes mel, vanillesukker, bagepulver og blåbær. Her suger bærene lidt af melblandingen, hvilket gør at bærene ikke synker til bunds i kagerne.
Mel- og bærblandingen blandes forsigtigt med smør- og sukkerblandingen med hænderne, så bærene ikke ødelægges.
Dejen lægges i muffinforme (brug evt. 2 forme til hver muffin, så de ikke flyder for meget ud), og de bages midt i ovnen i 15-20 minutter ved 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar