fredag den 21. september 2012

Cupcakes med hindbær og hvid chokolade med chokoladefrosting

 




Kagerne i formene inden der kom frosting på.
 


Opskriften er til cirka 15 cupcakes.

Ingredienser til kagerne:

275 gram hvedemel
175 gram sukker
125 gram smør (stuetemperatur)
1½ tsk. bagepulver
1½ tsk. vanillesukker
2 æg
1 dl. mælk
200 gram optøede hindbær
100 gram hvid chokolade

Ingredienser til chokolade frosting:

300 gram flormelis
100 gram smør (stuetemperatur)
0,4 dl letmælk
50 gram mørk chokolade (70%)
2 spsk. cacao

Evt. pynt: 50-100 gram hvid chokolade


Fremgangsmåde:

Det bløde smør blandes sammen med sukkeret i en skål med en el-pisker. Herefter tilsættes et æg ad gangen. Til sidst tilsættes mælken.
I en anden skål blandes mel, vanillesukker, bagepulver, hakket hvid chokolade og hindbær. Her suger bærene lidt af melblandingen, hvilket gør at bærene ikke synker til bunds i kagerne.
Mel- og bærblandingen blandes forsigtigt med smør- og sukkerblandingen med hænderne, så bærene ikke ødelægges.
Dejen lægges i muffinforme (sæt evt. formene ned i en metalform som på billedet, så kagerne ikke flyder for meget ud), og de bages midt i ovnen i 15-20 minutter ved 200 grader.

Smelt chokoladen til frostingen over vandbad og lad det køle af til stuetemperatur. Pisk flormelis og smør sammen med en el-pisker og tilsæt mælken. Den smeltede, afkølede chokolade og cacaoen piskes i indtil cremen er luftig.

Til pynt kan der smeltes 50-100 gram hvid chokolade over vandbad. Den smeltede chokolade hældes i en frostpose, hvor der er klippet et lille hul i det ene hjørne. Sprøjt chokolade ud til det du vil pynte med på bagepapir (jeg lavede hjerter), og sæt dem i køleskabet, så de størkner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar