tirsdag den 16. oktober 2012

Æblekage med marcipan og pinjekerner

 




Ingredienser:

100 gram ren rå marcipan
3 æg
1½ dl. sukker
3 dl. hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vanillesukker
1 dl. mælk
50 gram smeltet smør
Ca. 4 æbler
Pinjekerner


Fremgangsmåde:

Riv marcipanen grovt på et rivejern, og bland den sammen med æggene, et ad gangen. Brug evt. en el-pisker hvis marcipanen klumper. Tilsæt sukker og bland dejen. Tilsæt mælken og det smeltede smør og rør med en ske til dejen er ensartet.
Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Læg en tredjedel af æblerne i bunden af en smurt tærteform og hæld en tredjedel af dejen over. Fortsæt sådan så du ender med at have 3 lag, hvor der er dej øverst. Drys den ønskede mængde pinjekerner på toppen af kagen, og bag den i ovnen på 175 grader i 30-35 minutter.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar