søndag den 2. december 2012

Mazarintærte








Ingredienser:

Mørdej:
150 gram smør (koldt)
100 gram flormelis
1 knivspids salt
250 gram hvedemel
1 æg

Mazarinmasse:
130 gram ren rå marcipan
140 gram sukker
65 gram smør (stuetemperatur)
2 æg

Til pynt:
Hasselnøddeflager
100 gram mørk chokolade


Fremgangsmåde:

Mørdej:
Bland smør, flormelis, salt og hvedemel sammen med en el-pisker til det er som krummer. Tilsæt herefter ægget og pisk igen. Pisk kun i kort tid indtil dejen lige er begyndt at samle sig. Ælt hurtigt dejen sammen - ælt så lidt som muligt så smøret ikke bliver for opvarmet.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad dejen blive kold i køleskabet i ½ time.
Mazarinmasse:
Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Pisk marcipan, sukker og smør sammen i en skål med en el-pisker. Tilsæt et æg ad gangen og pisk efter hvert æg.
Når der er gået en halv time tages mørdejen ud og den lægges på et stykke bagepapir hvor der er strøet lidt mel. Rul dejen ud på bagepapiret og drys med lidt mel en gang i mellem, hvis dejen sætter sig fast på kagerullen. Dejens diameter skal passe til en tærteform med diameter på ca. 25 cm.
Smør tærteformen og tag bagepapiret med den udrullede dej, og vend det om over formen så dejen ligger hen over formen. Tag forsigtigt bagepapiret af og tryk dejen let fast til formen.
Hæld mazarinmassen i formen med dej og drys med hasselnøddeflager.
Bag tærten i ovnen i 35 minutter ved 180 grader.
Lad kagen køle helt af og smelt herefter chokoladen i et vandbad. Hæld chokoladen hen over tærten i et tilfældigt mønster og drys evt. med lidt nødder igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar