tirsdag den 19. februar 2013

Fletbrød





Ingredienser (til 2 stk):

6 dl lunkent vand
10 gram gær
8 gram salt
900 gram hvedemel
Æg til pensling


Fremgangsmåde:

Hæld lunkent vand i en skål og bland gæren i. Rør salt og hvedemel i og rør til dejen er smidig og elastisk. Ælt i lang tid og gerne i røremaskine.
Lad dejen hæve i 2 timer i en skål på køkkenbordet med et viskestykke over.
Drys bordet med mel og hæld dejen ud på bordet. Del dejen i 2 lige store stykker og del herefter hvert stykke i 3 stykker. Rul nu de 6 stykker ud i ca 30 cm lange pølser. Lad dejen hvile på det meldryssede køkkenbord i 10 minutter.
Flet et brød ved at lægge 3 dejpølser ved siden af hinanden og flet ved skiftevis at lægge højre og venstre pølse ind over den midterste. Fold enderne lidt ind under brødet. Fortsæt på samme måde med det andet brød.
Lad brødene hæve til ca dobbelt størrelse i 2-3 timer på en beklædt bageplade med et viskestykke over.
Pensl forsigtigt de 2 brød med sammenpisket æg og bag brødene i ca 20 minutter ved 220 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar