tirsdag den 13. august 2013

Gærstang med rabarber



Ingredienser (til 1 stang på 50 cm):

Dej:
1 dl kold sødmælk
25 gram gær
1 æg
225 gram hvedemel
8 gram sukker
3 gram salt
50 gram blødt smør

Fyld:
150 gram rabarber
3 spsk. sukker
1 tsk. vanillesukker
50 gram marcipan
50 gram sukker
50 gram blødt smør

Derudover:
1 sammenpisket æg
Perlesukker
Hakkede mandler (ca. 25 gram)


Fremgangsmåde:

Dej:
Rør gæren ud i sødmælken, tilsæt ægget og pisk væsken let sammen. Tilsæt hvedemel, sukker, salt og blødt smør og ælt dejen sammen på en røremaskine eller et meldrysset bord. Dejen æltes sammen til den er glat og smidig. Sæt dejen tildækket i køleskabet i 1 time.
Fyld:
Skær rabarberne i små stykker og bland stykkerne i et ovnfast fad med sukker og vanillesukker. Bag rabarberne til de er møre ved 180 grader i ca. 20 minutter. Lad rabarberne afkøle og afdryppe i en si.
Rør marcipan og sukker sammen i en skål. (Kan evt. gøres ved at "hakke" med siden af en gaffel eller ske). Rør herefter det bløde smør i remoncen, men rør kun lige til remoncen har samlet sig.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til et langt stykke, der er ca. 50 cm langt, 18 cm bredt og ½-1 cm tykt. Fordej remoncen i en bred stribe ned langs dejen. Fordel de afdryppede rabarberstykker langs remoncen. Luk stangen ved at folde den ene dejsideind over midten og derefter den anden side. Løft forsigtigt stangen hen på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl den med det sammenpiskede æg. Drys med perlesukker og hakkede mandler. Lad den hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
Bag rabarberstangen ved 200 grader i ca. 25 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar