tirsdag den 13. august 2013

Rundstykker


Ingredienser (til 15 stk):

Fordej:
1,25 dl koldt vand
12 gram gær
250 gram hvedemel

Dej:
4 dl koldt vand
1½ dl surdej (surdejen kan erstattes med 1½ dl ekstra vand)
150 gram fint durummel
550 gram hvedemel
17 gram salt

Derudover:
Sesam
Birkes


Fremgangsmåde:

Fordej:
Rør gæren ud i det kolde vand og ælt herefter melet i. Dejen skal være ret hård og skal ikke æltes for meget sammen. Læg dejen i en skål dækket med husholdningsfilm og sæt dejen på køl i minimum 6 timer og helst 12 timer.
Dej:
Vand, surdej (eller ekstra vand), durummel, hvedemel og salt æltes sammen med fordejen. Ælt gerne 10 minutter på en røremaskine og ælt herefter evt. dejen på et meldrysset bord med hænderne. Der er vigtigt at dejen er så elastisk som muligt - den skal altså æltes indtil man kan trække i dejen uden den går i stykker. Lad dejen hvile tildækket på køkkenbordet i ½ time.
Del dejen i 3 stykker og del hvert stykke til 5 boller. Form bollerne og dyp dem i sesam eller birkes. Lad rundstykkerne hæve til dobbelt størrelse på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 2 timer.
Sæt en bradepande i bunden af ovnen og varm ovnen op til 200 grader. Sæt rundstykkerne i ovnen og smid et glas koldt vand ind i bradepanden for at skabe damp. Luk hurtigt ovnlågen så dampen forbliver i ovnen, og lad være med at åbne ovnen for at se til rundstykkerne. Bag rundstykkerne i ca. 20 minutter og afkøl dem på en bagerist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar