onsdag den 7. august 2013

Valnøddebrød med surdej


Ingredienser (til 2 stk):

8 dl koldt vand
10 gram gær
1½ dl surdej
150 gram rugmel
150 gram sigtemel
900 gram hvedemel
30 gram havsalt
200 gram hakkede valnødder


Fremgangsmåde:

Dag 1:
Bland koldt vand med gær og surdej og tilsæt herefter salt, rugmel, sigtemel og hvedemel. Ælt dejen i ca 10 minutter enten med håndkraft eller røremaskine. Tilsæt først valnødderne i den sidste del af æltningen for at nøddestykkerne ikke bliver for små under æltningen. Læg dejen i en skål smurt med rapsolie, dæk skålen til med husholdningsfilm og lad dejen hæve i 20-22 timer i køleskabet. 
Dag 2:
Del dejen i 2 og form 2 runde brød. Lad brødene hæve tildækket i 2 timer et lunt sted. 
Bag brødene ved 220 grader i 25 ca minutter. Køl brødene af på en bagerist.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar