fredag den 4. oktober 2013

Karamelcupcakes med hvid chokolade og valnødder





Ingredienser (til ca. 15 stk):

125 gram smør (stuetemperatur)
175 gram sukker
2 æg
1 dl mælk
275 gram hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1 vanillestang (blandes med 2 tsk. sukker)
100 gram valnøddekerner
150 gram hvid chokolade

Frosting:
150 gram dulce de leche (til denne opskrift skal karamellen koge i 3 timer)
3 dl fløde

Pynt:
Ca. 4 fudge flødekarameller (60 gram)


Fremgangsmåde:

Det bløde smør blandes sammen med sukkeret i en røremaskine eller med en el-pisker. Herefter tilsættes et æg ad gangen. Til sidst tilsættes mælken.
I en anden skål blandes mel, vanillestang (blandet med sukker) og bagepulver. Hak valnødderne og den hvide chokolade groft og tilsæt det til melblandingen.
Bland den våde og den tørre blanding med en røreske, og læg dejen i forme (helst høje forme til cupcakes og ikke muffinforme). Formene skal helst stå i en metalform, så kagerne ikke flyder ud, men holder den høje facon.
Bag kagerne midt i ovnen i 15-20 minutter ved 200 grader.

Til frostingen skal bruges 100 gram dulce de leche, som helst skal laves dagen før, da det skal køles af.
Pisk fløden til flødeskum og bland det med karamellen.
Hæld frostingen i en sprøjtepose og sprøjt den på kagerne. For at få en mørk karamelstribe ud når der sprøjtes, kan man lægge en stribe af den rene uopblandede ducle de leche langst sprøjteposens kant.
Skær vanillefudgen i små tern og drys dem ud over kagerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar