onsdag den 14. januar 2015

Basmatiris med kikærter



Ingredienser:
150 gram tørrede kikærter
3,5 dl basmatiris
1 løg
4 tsk. tomatpure
Paprika
Cayennepeber (kun et lille drys, da det er stærkt!)
Salt


Fremgagsmåde:
Kikærterne skal vaskes og stilles i blød i køleskab i 10-12 timer, så start gerne med dette aftenen før eller om morgenen. Herefter skal kikærterne koges i ca. 45 minutter.
Vask basmatirisene og læg dem i blød i ca. 2 timer.
Når både kikærter er klar og basmaitirisene har ligget i blød, svitses løget i olivenolie i en stor gryde. Paprika og cayennepeber svitses kort med (pas på med mængden af cayennepeber - husk du altid kan tilsætte mere). Hæld basmatirisene i gryden og lad dem svitse kort med. Hæld kogt vand (fra f.eks. en el-kedel) i gryden så risene er dækket af vand og omkring 1 cm over. Rør tomatpure i vandet og smag til med salt og evt. ekstra paprika og cayennepeber. Lad risene koge uden låg til vandet er kogt væk og til risene er møre. Tilsæt kikærterne og lad dem blive varmet med. Put et låg over risene og fjern dem fra varmen hvis de ikke er helt klar endnu.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar