mandag den 12. januar 2015

Squash-cabonara med hjemmelavet fettuccine



Ingredienser (2 personer):

Pasta:
300 gram hvedemel
3 æg

Sauce:
2-3 squash
200 gram bacontern
2 æggeblommer
1 dl mælk
½ dl fløde
50 gram parmesan
Timian
Salt
Peber



Fremgangsmåde:
Først laves den friske pasta (fettuccine - båndspaghetti på ca. ½ cm). Hæld melet i en skål og lav en udhulning i midten hvori æggene slås ud. Pisk med en gaffel så meget mel som muligt ud i æggene. Ælt til sidst dejen sammen. Dejen skal hverken være smuldrende eller klistret. Hvis den smuldrer tilsæt lidt vand, hvis den klistrer tilsæt mere mel. Del dejen i 2 og brug pastamaskinen til den ønskede tykkelse er nået. Under processen hvor dejen køres igennem maskinen er det godt at strø dejen med mel på begge sider, så den ikke pludselig klistrer. Hvis dejstykket bliver for langt undervejs, skær det da i 2. Når dejen er blevet så tynd som man ønsker køres den igennem maskinen hvor den laver fettuccine. Hvis man ikke har en pastamaskine kan dejen også udrulles i hånden og skæres i bånd med en kniv. Dette vil dog tage mere tid og give et mere ujævnt resultat. Når pastaen er færdig lægges den på et viskestykke eller på et stativ så pastaen kan tørre mens resten af maden gøres klar. Det er en god ide at pastaen ikke ligger oven på hinanden, da den så kan begynde at klistre sammen.
Mens pastaen venter, laves cabonarasaucen. Steg baconen sprød på en pande. Mens baconen steger skæres squashene i stave. Fjern baconen fra panden og steg squashene i baconfedtet og tilsæt peber og lidt timian. Imens laves saucen. Pisk æg, mælk, fløde, parmesan, salt og peber sammen i en skål og stil det til side.
Nu skal pastaen koges i ca. 2 minutter. Når pastaen har kogt hældes vandet fra (gem en smule) og pastaen hældes i en tom gryde sammen med squash, bacon, ca 1 dl af pastaens kogevand og æggeblandingen. Nu skal retten kort varmes op så saucen jævnes og bliver lidt tykkere. Smag til med peber og parmesan og server straks retten.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar