onsdag den 13. juni 2012

Jordbærlagkage


 
 Lagkagebunde med vanillecreme og jordbær


Lagkagen pyntet med flødeskum, jordbær og chokolade

Mums!

Bunde: 

6 æg
1/2 dl koldt vand
150 gram mel
90 gram sukker
80 gram flormelis
1 tsk. natron
1 tsk. vanillesukker
Pisk æggehviderne stive (Skålen skal kunne vendes på hovedet uden æggehviderne falder ud). Si gradvist flormelis i og pisk undervejs for at få en glat skum. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse. Tilsæt vand, mel og natron og rør det godt sammen. Vend æggehviderne i dejen og rør det sammen.
Hæld dejen i en springform (her er brugt 26 cm), som er beklædt med bagepapir - smør springformen, klip en cirkel bagepapir, og læg den i bunden. Klip også en lang strimmel bagepapir og klister den fast på siderne.
Bag bundene i 30-40 minutter ved 200 grader.
Afkøl kagen og del den i tre lag med en kniv (det kan godt lade sig gøre, selvom det måske virker lidt umuligt).

Vanillecreme:

4 dl mælk
2 dl piskefløde
6 past. æggeblommer
6 spsk. sukker
4 spsk. maizena
2 vanillestænger
Mælk og fløde varmes langsomt op i en gryde (IKKE til kogepunktet)
Pisk æggeblommer og maizena sammen i en skål. Hæld æggemassen i mælken, når den er godt varm, men ikke kogende. Pisk krattigt med et piskeris. Tag herefter massen af varmen. Flæk vanillestængerne og skrab kornene ned i massen. Afkøl cremen i køleskab.
Hvis cremen er for fast så put noget flødeskum i efter afkølingen (brug noget af flødeskummen som lagkagen skal pyntes med).


Fyld og pynt:

2 bakker jordbær
2 dl fløde

Mørk chokolade (mængde efter eget valg)
Skær jordbærene i skiver, og hak chokoladen groft.
Put vanillecreme på den første bund og dæk til med jordbær og lidt hakket chokolade. Læg anden bund på og put resten af vanillecremen på og dæk igen med jordbær. Herefter lægges den sidste bund på og der pyntes med flødeskum, jordbær og chokolade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar