lørdag den 16. juni 2012

Boller med æble og gulerod





Ingredienser:

25 gram gær
3 dl lunkent vand
½ dl A38, creme fraiche eller lignende
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
1 gulerod
1 æble
1½ dl havregryn
mel (mængde efter hvornår dejen virker god)


Fremgangsmåde:

Smulder gæren i det lunkne vand og tilsæt A38 (eller lignende), olivenolie og salt.
Skræl guleroden og æblet og riv det herefter på et rivejern. Bland det i blandingen og tilsæt havregrynene.
Put herefter hvedemel i lidt ad gangen, indtil dejen virker smidig og så den ikke er for klæbrig.
Ælt dejen godt, da det fremmer hæveegenskaberne. Form bollerne (12 store boller eller 16 mindre boller). Lad bollerne hæve i cirka 15 minutter med et viskestykke over sig. Pensel bollerne med vand, mælk eller æg.
Bag bollerne i cirka 20 minutter ved 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar