lørdag den 19. januar 2013

Gulerodskage med ostecreme





Ingredienser:

Kage:
300 gram brun farin
2 dl majs- eller rapsolie
4 æg
½ tsk. salt
375 gram revne gulerødder
70 gram hakkede valnødder
275 gram mel
1 tsk. vanillesukker
2 tsk. bagepuvler
1 tsk. natron
3 tsk. kanel

Creme:
300 gram flødeost (ikke light)
100 gram flormelis
2 tsk vanillesukker 
50 gram smør

Pynt:
12 halve valnødder


Fremgangsmåde:

Pisk farin, olie, æg og salt sammen med en el-pisker. Tilsæt de revne gulerødder og de hakkede valnødder. Tilsæt til sidst de resterende ingredienser (mel, vanillesukker, bagepulver, natron og kanel) og rør dejen ensartet.
Hæld dejen i en springform på 25 cm beklædt med bagepapir (klip en cirkel til bunden og en lang strimmel til kanten) og bag kagen i omkring 40-50 minutter ved 200 grader. Tiden kan variere en del, så hold øje og stik en stegenål i kagen for at se når den er færdig.
Ostecremen laves ved at alle ingredienserne blandes (stuetempereret smør og ost, så det ikke skiller). Smør cremen på kagen når den er helt afkølet, så cremen ikke smelter.
Pynt kagen med de halve valnødder.

Kan også laves som cupcakes - af denne opskrift bliver cirka 22 cupcakes (ved brug af store muffinforme eller cupcakeforme)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar