tirsdag den 8. januar 2013

Kransekage



Ingredienser:

Kransekagemasse:
500 gram ren rå marcipan
200 gram rørsukker
100 gram æggehvider

Glasur:
100 gram flormelis
Pasteuriseret æggehvide

Evt. 100 gram mørk chokolade (eller mindre end 100 gram)


Fremgangsmåde:

Rør rørsukker og æggehvide sammen og lad det stå og trække i en time for at sukkeret opløses. Rør jævnligt i massen, da sukkeret synker til bunds.
Ælt herefter massen lidt ad gangen ind i marcipanen.
Kom kransekagemassen i en sprøjtepose og sprøjt små kransekager ud på en bageplade med bagepapir. Put lidt vand på fingrene og glat kagerne ud.
Bag kransekagerne i 8-10 minutter ved 200 grader (tiden kan variere alt efter størrelsen af kransekagerne, men tag dem ud mens de er let gyldne, men stadig lyse).
Lad kransekagerne afkøle og lav derefter glasuren. Flormelisen blandes med pasturiseret æggehvide. Kom kun lidt æggehvide i ad gangen. Når glasuren er jævn og flydende, men ikke så flydende at den flyder helt ud, kommes den i en plastikpose, hvor der klippes et lille hul i hjørnet (pas på det ikke bliver alt for stort!). Sprøjt glasurstriber på kransekagerne.

Ønskes der chokolade i bunden af kagerne smeltes der 100 gram (eller mindre) mørk chokolade over vandbad eller i en chokoladevarmer. Pensl et tyndt lag i bunden af kransekagerne og lad dem tørre.
Jeg havde chokolade i bunden af kransekagerne, da jeg bagte dem, men synes at chokoladen tog lidt over, så man ikke kunne smage kransekagen ordenligt. Så prøv måske at putte chokolade på kun nogle af dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar