torsdag den 18. juli 2013

Durumbrød med surdej





Ingredienser (til 2 stk):

8 dl koldt vand
10 gram gær
2 dl surdej
1 kg fint durummel
25 gram salt
Lidt groft durummel eller groft hvedemel til at drysse med

Fremgangsmåde:

Dag 1:
Bland koldt vand med gær i en skål og rør surdejen ud heri. Tilsæt salt og durummel og ælt dejen. Det bedste er at ælte dejen på en røremaskine, da den skal æltes i meget lang tid før durummelet opsuger væsken. Ælt dejen i 5 minutter ved lav hastighed og 15 minutter ved høj hastighed. Dejen skal være lidt tynd og klistret, men den skal slippe skålens sider. Dejen skal være elastisk og man skal kunne strække dejen, så man næsten kan de igennem den, uden at den går i stykker. Kom dejen i en plastikskål (hvor dejen har plads til at hæve) smurt med olivenolie, og dæk den til med husholdningsfilm. Stil dejen på køl i 20-22 timer.
Dag 2:
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 2 og form dem forsigtigt til aflange brød. Sæt brødene et lunt sted og lad dem hæve tildækket i cirka 2 timer.
Drys brødene med groft mel og lav 4 snit i brødene med en skarp kniv. Bag brødene ved 230 grader i 25 minutter. Brødene skal afkøles på en bagerist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar