fredag den 19. oktober 2012

Chili con carne


 
Retten er her serveret med fladbrød.
Opskriften på brødene kan ses i et andet indlæg.


Ingredienser:
Olivenolie
1 stort løg
1 fed hvidløg
Frisk rød chili (mængde efter hvor stærk man ønsker retten)
Spidskommen (tørret som krydderi)
Koriander (tørret som krydderi)
500 gram hakket oksekød
1 dåse hakkede tomater
Salt og peber
Ca. 1 dl. tørrede sorte bønner
Ca. 1 dl. tørrede røde kidney bønner
Kinakål

Tilbehør:
Kogte ris
Græsk yoghurt
Fladbrød


Fremgangsmåde:

Jeg brugte tørrede bønner, hvilket vil sige at de skal tilberedes fra dagen før, da de skal stå i blød i ca. 10-12 timer (alt efter hvilken slags bønner), for at udvaske giftige stoffer. Derefter er det også vigtigt at bønnerne koges - ofte i 1½ time. Se på hvilken slags bønner du vælger og tilbered dem efter vejledningen på posen. Hvis dette er for besværligt kan man også bruge bønner fra dåse, det er bare ikke lige noget, som tiltaler mig. Og det er heller ikke til at finde alle slags bønner på dåse.

Hak løget og pres hvidløget og svits det i en gryde med olivenolie. Tilsæt lidt hakket frisk rød chili, spidskommen og koriander. Tilsæt kun lidt af disse krydderier, da der efterfølgende skal smages til og kan tilsættes mere.
Tilsæt det hakkede oksekød, og brun det godt. Smag til med salt, peber, spidskommen, koriander og frisk chili. Tilsæt de hakkede tomater og evt. lidt vand for at retten kan stå og simre uden at al væsken fordamper. Smag til igen, og lad herefter retten stå og simre i gerne en time eller mere.
Når retten er ved at være færdig skal bønnerne puttes i. Da de i forvejen er tilberedt behøver de ikke stå og koge med. Snit lidt kinakål og vend det i retten kort tid inden den tages af blusset og serveres.

Retten er lækker med lidt ris, græsk yoghurt og fladbrød. Opskriften på fladbrødene kan ses i et andet indlæg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar