tirsdag den 16. oktober 2012

Spaghetti med kødboller og tomatsauce






Ingredienser:

Spaghetti (mængde alt efter antal personer)

Kødboller:
500 gram hakket svine- og kalvekød
Salt og peber
25 gram parmesan
2 spsk. rasp
1 fed hvidlød
½ dl. mælk
1 æg

Tomatsauce:
1 løg
1½ dåse hakkede tomater
Salt og peber
1 fed hvidløg
Krydderier (f.eks. frisk basilikum)
Vand (mængde efter eget valg)

Serveres med frisk basilikum, frisk blandet salat og parmesan.


Fremgangsmåde:

Bland kød, salt, peber, parmesan, rasp, presset hvidløg, mælk og til sidst æg sammen. Bland farsen med hænderne, så ingredienserne blandes ordenligt. Form kødet til boller på størrelse med golfbolde - så bliver der ca. 20 kødboller. Læg dem på en tallerken så de er klar til at blive tilberedt i sovsen.
Svits de hakkede løg og tilsæt det pressede hvidløg og de hakkede tomater. Smag til med salt, peber og andre krydderier (bl.a. frisk basilikum og oregano). Når sovsen koger puttes kødbollerne i. Lad dem koge i ca. 10 minutter til de er færdige. Herefter kan sovsen med kødbollerne stå og simre til spaghettien er færdig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar